4 nye øl!

30 mai

I går flasket vi 4 nye øl. 275 halvlitersflasker i alt! Meningen var at vi kun skulle flaske to av batchene, men de var utgjæret alle fire, så vi tro til. Det ble en lang kveld, men nå har vi ihvertfall øl som burde holde sommeren igjennom.

braasjol

Ølene som ble flasket var:

  • Imperiet Imperial Stout -En Stout på 8%, brygget 6.mai og tilsatt både kandissukker og einerbær, noe som ga den en syrlig, litt belgisk smak, men med en FG på 1018 var det også en god del sødme i den.
  • Sei No More Pale Ale -Et øl som var brygget etter en oppskrift løselig basert på Sierra Nevada Pale Ale. Den stoppet på 5% og hadde en  avdempet humlesmak.
  • SKiPa IPA -En IPA som muligens blir nærmere en Pale Ale. Vi var litt misfornøyde med humleprofilen på denne. Men smaken var god! 5%
  • Kjell Pale Ale -Denne har vi laget to ganger før, og her valgte vi denne gangen Nelson Sauvign og Motueka som humle. De ga mye og kraftig smak! Også denne havnet på 5%.

Vi endret størrelse, utforming og design på etikettene denne gangen. Først og fremst fordi vi synes de «liggende» etikettene ble store og uhåndterbare, både ved påsetting og i forhold til lesbarhet. Vi gikk derfor for et enklere design. Ellers må vi si vi er meget fornøyd med de spesialdesignede korkene fra Bottlemark. De er lette å sette på og de tar seg godt ut på flaskene. Hele lageret ble brukt opp i går, så nå må ny bestilling legges inn.

Neste bryggeprosjekt er en Saison som vi håper å få brygget før sommeren.

braasjol2

3 kommentar to “4 nye øl!”

  1. Jørn Idar Kvig 30. mai 2013 kl. 19:31 #

    Jeg har blitt så inspirert av korkene, at jeg måtte kjøpe meg 500 selv i dag.
    Liker den nye etiketten bedre, og håper å få smake snart..?

  2. Braasj 30. mai 2013 kl. 23:40 #

    Veldig fornøyd med korkene fra Bottlemark. Smaksprøver skal la seg ordne, Jørn Idar!

  3. Morten Uthaug 7. november 2013 kl. 09:45 #

    jeg er helt fersk i bryggegamet, og jeg lurte på tips mtp etiketter på flaskene…

Legg igjen en kommentar